Ispod tekstova imate grbove i imena svih učesnika ABA-Jadranske lige, EVROLIGE, i EVROCUPA!

уторак, 11. септембар 2012.

Teo neću da se menjam, Savanović ljut na medije

Plejmejker košarkaške reprezentacije Srbije Miloš Teodosić rekao je večeras u Beogradu da ga ne zanimaju reakcije javnosti na njegovu igru, kao i da se neće menjati i da će se uvek odazivati pozivu u nacionalni tim.

Od kada je Miloš Teodosić ušao u reprezentaciju izazivao je oprečne reakcije. Igrač 'kreativac', ofanzivac inspiracije imao je velike momente, često je donosio pobedu svom timu i lomio je utakmice u njegovu korist, ali se zbog specifičnog stila igre skoro uvek nalazio na udaru navijača i dela medija kada ekipa ne pobedi.

"Iskreno, da nema par momaka koji to prate u medijima, ja ne bih ni znao. Stvarno me ne zanima. Uvek ću biti tu, uvek ću se odazivati pozivima za reprezentaciju. Nekom se sviđa kako igram, nekom ne. Takav sam kakav sam. Voleo bih i ja da nemam neke stvari, ali ne mogu da se menjam", rekao je Teodosić novinarima u Beogradu posle pobede nad Izraelom od 83:67.

Srbija se ovom pobedom plasirala na Evropsko prvenstvo u Sloveniju sledeće godine, a u kvalifikacijama je igrala promenljivo.

"Popravili smo utisak ovom poslednjom utakmicom, ali smo u kvalifikacijama imali jako bledo izdanje, iz više razloga. U svakom slučaju, ostvaren je cilj, mada ne baš na način na koji smo želeli", kazao je Teodosić.

Za Srbiju je ova utakmica bila 'biti ili ne biti', a atmosfera oko košarkaša bila je lošija nego što je uobičajeno, a Teodosić je za to delimično okrivio i medije.

"Za tu atmosferu ste i vi krivi. I naša je krivica delimično, zbog loših igara, ali bilo je pritisaka pre utakmice, jeste. Svi smo bili svesni da ne smemo da izgubimo", kazao je Teodosić.

Krilo nacionalnog tima Duško Savanović nije krio da je ljut na medije.

"Razumem da se bavimo javnim poslom, razumem i kritiku i sve, ali treba valjda da postoji neka mera. Nismo ispoštovani. Naravno, čast izuzecima", rekao je Savanović posle meča.

Na pitanje na šta konkretno misli, odgovorio je: "sve".

"Na sve. Na svaku vrstu pljuvanja, priče tabloida koliko je ko zaradio para, s oproštenjem, na gluposti, da ne kažem neku težu reč, a mi smo prolazili kroz takav crni period, da smo gubili, naidje to", rekao je Savanović.

"Najvažnije od svega je da smo odigrali najbolje kada je bilo najpotrebnije, pod velikim pritiskom i pokazali smo da smo prava ekipa...Najvažnije je da smo otišli na Evropsko prvenstvo, samo to se broji", rekao je Savanović.


Нема коментара:

Постави коментар