Ispod tekstova imate grbove i imena svih učesnika ABA-Jadranske lige, EVROLIGE, i EVROCUPA!

субота, 29. септембар 2012.

ABA: Radnički prokockao veliku prednost Olimpija odlazi kao pobednik

Košarkaši Radničkog iz Kragujevca su večeras prokockali veliku prednost koju su imali i na kraju izgubili utakmicu od Olimpije rezultatom 65:71 (16:12, 15:6, 7:26, 27:27.) 

Kragujevčani su otvorili novu sezonu u Jadranskoj ligi pred oko 3000 svojih navijača u Hali Jezero protiv ljubljanske Olimpije. Miroslav Nikolić je svojim sugrađanima predstavio novi tim koji za cilj ima izlazak u Evropu i osvajanje nacionalnog kupa.

Prvo poluvreme je bilo kakvo se samo poželeti može. Olimpija se držala samo u uvodnim minutima meča, imali su i prednost od par poena, ali od rezultata 10:8 za goste na terenu je postojao samo jedan tim. Odlična odbrana pre svega, i pored veoma lošeg šuta večeras, Radnički je dovela do prednosti od 16:12 posle prve četvrtine, da bi u 2. četvrtini Đavoli pokazali koliko mogu zaustavivši Slovence na samo 6 poena. Posle 20 minuta igre bilo je 31:18 (16:12, 15:6).

Zanimljivo je da je u prvom delu igre, Nikolić pružio minute na terenu svoj dvanaestorici igrača, što je velika promena u igri Radničkog u odnosu na prošle sezone. Njegovi igrači su odlično rasporedili poene, prednjačio je Birčević sa 7 poena u tom delu igre i 5 skokova. I pored manje od 10% uspešnosti šuta za 3 poena, Kragujevčani su na poluvremenu imali odličnih 13 poena razlike pre svega zahvaljujući odličnoj odbrani.

U nastavku je usledio neverovatan pad. Loša treća ćetvrtina ne bi smela da postane "zaštitni" znak Kragujevčana kao što je bila prošle godine, ukoliko žele da ostvare ciljeve ove sezone. Blažić i Pejdž su vratili Olimpiju u igru, doveli svoj tim prvo do izjednačenja, a zatim sa dve trojke Pejdža i do plus 6 na kraju 3. četvrtine. Treći period igre je završen sa neverovatnih 26:7 za Olimpiju. Slične padove u igri, Radnički je imao i prošle godine, ali su se navijači nadali da se ove sezone slične stvari neće ponavljati.

U poslednjem periodu utakmice Radnički je pokušao da se vrati. Tokom čitave četvrtine su bili na domak izjednačenja, a čini se ključni momenat se desio 2 minuta pre kraja. Radnički je prišao na samo 1 razlike. Olimpija je imala napad i Salin je pogodio trojku i podigao Slovence na +4. Pre trojke međutim asistent Voters je izašao sa terena što je bilo vidljivo svima osim sudijama koje su priznale koš, da bi zatim zbog protesta Nikoliću dodelili tehničku što je Olimpiju podiglo na +7 posle slobodnih bacanja i napada.

Radnički je do kraja pokušao da se vrati, ali je bilo prekasno. Čini se da je meč odlučen upravo u tim trenucima. I pored sudijske greške u korist gostiju, jasno je da posle odličnog prvog poluvremena, Radnički ipak razloge za poraz treba da traži u svojim redovima. Tek je početak sezone i ima dovoljno vremena za ispravke.

Radnički je meč završio sa šutom za 3 poena od 15% (4-26)

 Radnički: Miljenović, Sinovec 15, Jović, Marković 7, Emening 2, Birčević 7, Borisov 2, Krstović 12, Mijatović, Vajt 6, Dragojlović 3, Vortington 11

Olimpija: Voters 1, Prepelić 4, Blazić 19, Raniko 8, Salin 9, Bejns 12, Bubnić 3, Pejdž 15

Нема коментара:

Постави коментар