Ispod tekstova imate grbove i imena svih učesnika ABA-Jadranske lige, EVROLIGE, i EVROCUPA!

петак, 28. септембар 2012.

Danilović: ''Čoviću, dosta provokacija, spustimo tenzije!''

Posle večerašnjeg susreta između Partizana i Zadra oglasio se i predsednik Partizana Predrag Danilović, ali povodom najnovijeg saopštenja prvog čoveka Zvezde Nebojše Čovića.
 Predsednik košarkaškog kluba Partizan Predrag Danilović rekao je večeras da poslednji istup predsednika Crvene zvezde javnosti shvata kao provokaciju, kao i da dugovi i porez crno-belih nisu tajna, ali da se on neće pravdati svom kolegi iz crveno-belih.

"Saopštenje Čovića shvatam kao provokaciju, jer je usledilo posle jednog zatišja, kada su počele da padaju tenzije. On se predstavlja kao neki portparol javnosti, a trebalo bi da zna da po statutu predsednik i Upravni odbor Partizana ne primaju plate. Možemo i da pričamo o poslednje četiri godine, ali zašto samo o poslednje četiri", rekao je Danilović novinarima u Beogradu.

Predsednik crno-belih obratio se novinarima posle utakmice Partizan-Zadar u prvom kolu Jadranske lige reagujući na istup Čovića u javnosti u kome je kazao da uprava rivala krije dugovanja i poreze i da treba da se ispita poslovanje u poslednje četiri godine.


Dugujemo igračima i dugujemo za porez, koji je prijavljen, ali je gospodin Čović poslednja osoba kojoj ću ja podnositi račune. Postoje državne institucije preko kojih to može da se proveri", rekao je on.

Danilović je rekao da ga ne zanima kako je napravljen dug Zvezde od 2000. godine, kada su, prema njegovim rečima, došle "sloboda i demokratija".

"Znate kako smo teško poslovali. Znate i kako sam ja zaradio svoj novac i da sam davao svoje pare da bih spasao Partizan, ali se time nikada nisam hvalio", rekao je Danilović.

Predsednik Partizana otvoreno je pričao i o incidentu u Vršcu 2007. godine, kada je osuđen zato što je ušao u sudijsku svlačionicu i napao sudiju Marka Jurasa.

"Stalno pominju taj Vršac. Ja sam se mnogo puta javno izvinio zbog toga, i Jurasu takođe, koji je pošten čovek. Kajem se zbog toga, ali oni to pominju kao da su bili u svlačionici", rekao je Danilović.

"Moramo da spustimo tenzije. Osuđujem svako vređanje članova porodica i ne želim da se to dešava... Partizan neće izdavati saopštenja, ali odgovorićemo adekvatno na svaku provokaciju", dodao je prvi čovek crno-belih.

Čović je kazao i da je Partizan dobijao novac na intervenciju bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića, na šta je Danilović odgovorio da to jeste tačno, ali i da je bivši prvi čovek države pomogao i fudbalskom klubu Crvena zvezda i mnogim drugima.

Tokom tog odgovora, trener Duško Vujošević se ubacio opaskom: "Lako je mrtvom vuku zube brojati".

Нема коментара:

Постави коментар