Ispod tekstova imate grbove i imena svih učesnika ABA-Jadranske lige, EVROLIGE, i EVROCUPA!

петак, 28. септембар 2012.

Preokret Partizana bez Vujoševića!

Pred oko šest hiljada gledalaca u Pioniru, košarkaši Partizana večeras savladali Zadar rezultatom 81:74, posle prilično loše igre u većem delu meča. Ipak, isključenje trenera Vujoševića kao da je prenulo njegove igrače, koji u poslednjoj četvrtini prave preokret i donekle popravljaju ukupan utisak.
 Partizan je loše ušao u meč, mladi igrači crno-belih kao da su bili previše impresionirani atmosferom u Pioniru, pa su u ne malom broju situacija pravili početničke greške.

Šut za tri poena bio je posebna priča, ne da domaći nisu uspevali da pogode koš protivnika, već uglavnom nisu pogađali ni obruč.

S druge strane, Zadrani razigrani, vode od starta, a polovinom prve deonice njihova prednost dolazi do ''plus devet'' - 16:7.

Nastavak meča proticao je u pokušajima crno-belih da uhvate priključak, ali gosti su uspevali da sačuvaju vođstvo. Na poluvremenu je razlika bila dva poena u korist gostiju - 38:36, ali tokom trećeg perioda igre ponovo je vraćaju na ''plus devet''.

Trener crno-belih Duško Vujošević je i tokom prvog poluvremena pokazivao znake nezadovoljstva pojedinim sudijskim odlukama, kada je zaradio prvu tehničku grešku. U trećoj četvrtini i drugu, pri rezultatu 52:43 za goste.

Strasti su se zatim smirile na parketu, a onda kreće najava preokreta. Do kraja treće četvrtine crno-beli smanjuju na 53:47, a onda u poslednjih deset minuta novi tim Partizana konačno pokazuje potencijal o kome je Vujošević i govorio u najavi sezone.

U 37. minutu crno-beli prvi put dolaze u vođstvo posle trojke Milosavljevića za 60:59, posle čega je finiš meča potpuno protekao u znaku šampiona Srbije koji ipak dolazi do prve pobede u novoj sezoni - 81:74.

Najefikasniji u redovima Partizana bili su Dejan Musli, Danilo Anđušić i Tori Tomas sa po 12 poena, a kod gostiju Trevis sa 19.

Treba reći da je Musli sa par blokada, uz trojke Milosavljevića, Đekića i Anđušića najviše doprineo preokretu Partizana u finišu meča.

Нема коментара:

Постави коментар