Ispod tekstova imate grbove i imena svih učesnika ABA-Jadranske lige, EVROLIGE, i EVROCUPA!

субота, 15. септембар 2012.

Nelson najavljuje "Zvezdinu eru"

Najnovije pojačanje Crvene zvezde, Amerikanac Demarkus Nelson, doputovao je u Beograd i tom prilikom otkrio da želi tri trofeja sa Zvezdom u nastupajućoj sezoni.

 Novi košarkaš Crvene zvezde Demarkus Nelson rekao je danas po dolasku u Beograd da želi da se takmiči i pobedjuje i ocenio da dolazi nova era njegovog kluba.

"Volim da se takmičim i pobeđujem. Volim da igram košarku, trudim se da stalno napredujem, ali glavna stvar po kojoj ocenjujem svoj uspeh je da li mogu da predvodim tim do pobede", rekao je Nelson po sletanju u Beograd.

Ovaj igrač na spoljnim pozicijama je kazao da zna u kakvu sredinu dolazi, kao i da dolazi nova era Zvezde.

"Znam da je ovo klub sa velikom tradicijom... Znam da je Partizan u poslednje vreme bio bolji i da je pobeđivao, ali dolazi nova era. Zvezda je napravila dobar tim, spreman sam za velika dela i nadam se da ćemo uspeti da ove godine osvojimo titulu", rekao je Nelson.

Američki internacionalac propustio je najveći deo priprema za ovu sezonu, ali je kazao da je dobro spremljen, iako još nije u takmičarskoj formi.

"U dobroj sam stanju. Nisam još u takmičarskoj formi, ali sam fizički i psihički odlično pripremljen. Proteklih mesec dana sam individualno trenirao, ali možete da vežbate koliko hoćete, na utakmicama će se zaista videti šta ste uradili", rekao je on.

Nelson je igrao na univerzitetu Djuk, a onda i u Golden Stejtu u NBA ligi, i brojnim evropskim klubovima, među kojima je i Šole, s kojim je nastupao u Evroligi.

Zvezda će nastupati ove sezone u Jadranskoj ligi, Evrokupu i srpskoj Superligi.

"Moj cilj je da osvojim sva tri takmičenja. Ne znam da li je to moguće, ali u svaku sezonu ulazim samo sa željom da pobedim. Nadam se da ćemo sklopiti sve kockice i hemiju sa parketa preneti u trofeje", rekao je Nelson.

Amerikanac je rekao da ne poznaje nijednog budućeg saigrača.

Нема коментара:

Постави коментар