Ispod tekstova imate grbove i imena svih učesnika ABA-Jadranske lige, EVROLIGE, i EVROCUPA!

среда, 26. септембар 2012.

Vujošević: Bešović nije Džordan, Miljenović iskoristio klauzulu

Trener košarkaša Partizana MTS Duško Vujošević osvrunuo se na odlazak Nemanje Bešovića i Nemanje Miljenovića.
  Nema tu mnogo šta da se kaže. Miljenović je ispao korektan i sporazumno smo prekinuli saradnju, iskoristivši klauzulu iz ugovora. Što se Bešovića tiče, on nije Majkl Džordan da se toliko o njemu govori poslednjih dana - počeo je izlaganje Vujošević i nastavio o potencijalu mladog Partizanovog tima:

- Imamo puno talenta. Tim je pravljen tako da treba da se od talenata naprave veliki igrači. To se ne radi brzo, ali se u tom cilju radi svake sekunde. Ja zaista verujem u talenat ove ekipe. Mislim da su u rangu one generacije u kojoj je predvodnik bio Divac.

Trofejnom treneru crno-belih ne smeta to što u timu neće biti iskusnih košarkaša.

- Bez rizika nema uspeha, zar ne? Ovo je tim kojem treba obezbediti mir i kontinuitet. U sportu se vreme rada i vreme rezultata ne poklapaju. Ukoliko se radi, doći će i rezultati. Ukoliko se obezbede minimalni uslovi, biće ovo kvalitetna ekipa. Jer, kompletan, neobezbeđen budžet, iznosi oko dva i po miliona evra, što je zaista malo. Ja bih stvarno voleo da ne moram o tome da pričam. Međutim, čovek mora da pliva u vodi koja nije idealne temperature, već u onakvoj kakva je: hladna, prljava, sa raznoraznim opasnostima. Ali, to nam neće biti alibi.

Vujošević kaže da Partizan ima kvalitetan, ali i jeftin tim.

- Podmađivanje je i rezon. Partizan ili ima veliki tim ili onaj tim koji može da bude veliki. Pošto veliki nije mogao da ima, odlučili smo se za drugu koncepciju i ja sam veoma zadovoljan kako je sve obavljeno. Iskreno, ovo je jeftin tim, a mi nemamo obezbeđen budžet ni za taj jeftin tim. Samo bih voleo da političari dele novac prema uspesima, a ne prema svojim afinitetima. Ne vidim zašto to smeta nekome kada se kaže. Ako neko misli da to nije tačno, onda neka mi dokaže. Ne znam zašto se bilo ko našao pogođenim.

Prvi trener crno-belih pozdravio je pojačane timove protivnika, ali i požalio se na to što Partizan nije dobio ravnopravan finansijski tretman.

- Nije problem što je Zvezda napravila dobar tim, to je dobro za košarku. Odlično je što je i Radnički dosta jak. Ali, nemojte da Partizan nema za osnovne stvari. Ne prozivam bilo koga što oni imaju, već pričam u kakvoj smo mi situaciji. Mi koji smo ovim ljudima doneli praznike, pune "Arene" i slično.

Vujošević je prokomentarisao i novi sistem liga i način na koji se ostvaruje pravo nastupa u Evroligi.

- Iskreno govoreći, što možda ne ide u korist ABA ligi pred početak takmičenja, mislim da je ovo veoma loše. Mislim da je minimum na koji je trebalo pristati, onaj sa 33 odsto bodova iz jadranske lige, 33 odsto iz evropskih takmičenja i isto toliko iz domaćih takmičenja. Tako su i domaća takmičenja imala važnost i vrednost. Ova inicijativa krenula je od Evrolige. Mislim da ni Srbiji, ni Hrvatskoj, ni drugim zemljama ne ide u korist to što domaći šampionati nemaju nikakvu ulogu. ABA liga bi do kraja trebalo da bude koncentrisana na regularnost, jer će biti dosta pritisaka. Ova situacija nije dobra, jer se sve prenelo na tu ligu.

Trener šampiona Srbije očekuje da će već na prvom meču, protiv Zadra, navijači doći da pomognu mladom timu Partizana.

- Svaka utakmica je neobično važna. Zadar ovde uvek igra sa dozom drskosti. Nema ni jedne utakmice u kojoj možemo unapred upisati bodove. BIlo bi lepo da navijači napune salu i to bi nam puno značilo. Zahvalio bih se navijačima za podršku na predstavljanju tima. Bilo bi još bolje da nije bilo pominjano ničije prezime van kluba. Zahvaliću im se svaki put kada dođu da nas podrže u tolikom broju - zaključio je Vujošević.

Нема коментара:

Постави коментар