Ispod tekstova imate grbove i imena svih učesnika ABA-Jadranske lige, EVROLIGE, i EVROCUPA!

петак, 28. септембар 2012.

Čović: Partizan je prošle sezone od Telekoma dobio tri puta više nego Zvezda

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović opet je ušao u raspravu sa trenerom KK Partizan pošto je na danas održanoj konferenciji za medije objasnio ko je koliko novca dobijao od države i po kojim osnovama.

Verbalni sukobi uoči početka ABA lige, izmedju predsednika  košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojše Čovića i trenera Partizana Duška Vujoševića ne prestaju.

Njih dvojica su i tokom prošlog meseca vodili mediske ratove, da je predsednik košarkaškog saveza Srbije morao da ih pozove na razgovor.

Trener partizana je i ove nedelje izjavio da nema ništa protiv toga da Crvena zvezda dobija novac, ali da isto tako i Partizan treba da ima finansisku podršku od drzave.

Na to je danas odgovorio Nebojša Čović koji je istakao da je u prethodnoj sezoni Zvezdi dato 200.000 evra od Telekoma a da je Partizan dobio 800.000 evra nakon intervencije Borisa Tadića. On je dodao da se pomenute Vujoševićeve intervencije kod premijera ne plaši jer će mu se i on obratiti.

"Očekujem zemlju u kojoj će svi imati jednake šanse. Mi smo prošle sezone od Telekoma dobili 200 hiljada evra, a Partizan tri-četiri puta više na intervenciju tadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića, koji je iskoristio svoj autoritet da im pomogne. Nemam ništa protiv toga, jer je dobro kada se ulaže u sport" rekao je Čović i dodao,

"Državni funkcioneri i uprave, kao i direktori svih javnih preduzeća i svih državnih institucija što pre treba da isprave pristup raspodele sredstava u pravcu jednakosti medju sportskim kolektivima i na taj način da obezbede jednake šanse svima, jer oni raspolažu parama svih poreskih obveznika i neophodan je ravnomerni tretman".

On je potom "spustio loptu" i poručio da je normalno da svi klubovi treba da dobiju jednaku sumu novca pre početka sezone ali da na kraju sezone plasman na tabeli određuje ko će dobiti još "koju paru".

"Da se odmah razumemo, mi ni u jednom delu ne tražimo bolji, nego jedak status sa svojim najvećim gradskim rivalom. Ova borba neće biti laka ni kratka i to mi znamo, ali moramo kao ljudi odgovorni za ovaj klub na tome svakodnevno da radimo" dodao je Čović.

Čović je dodao da Partizan još uvek nije uplatio 75.000 evra Zvezdi za transfer Nenada Miljenovića te da će crveno-beli tokom sezone raspolagati budžetom koji iznosi 2.000.000 evra.

Нема коментара:

Постави коментар