Ispod tekstova imate grbove i imena svih učesnika ABA-Jadranske lige, EVROLIGE, i EVROCUPA!

четвртак, 20. септембар 2012.

Maljković: ''Biramo od već probranog...''

Najavljujući start nove sezone i ambicije u njoj, trener zagrebačke Cedevite Božidar Maljković istakao da mu sve želje nisu ispunjene kad je u pitanju prelazni rok, ali i dodao da shvata realnost u kojoj se nalaze klubovi sa prostora bivše Jugoslavije.
 Iako se poslednjih meseci Cedevita predstavlja kao klub koji izuzetno mnogo ulaže, kad su u pitanju prostori koje pokriva regionalna liga, Božidar Maljković je danas otkrio kako slika nije baš tako idilična.

''Nama je sa budžetom kojim raspolažemo, teško da angažujemo najbolje evropske igrače. Često imam običaj da kažem da je to isto kao da dođete na pijacu  u deset sati uveče, najbolji krompir, meso i riba su prodati, a vi treba od preostalog da uzmete ono najbolje. To smo i napravili, a da me pitate jesu li moje želje ispunjene, rekao bih da nisu. Imali smo i drugih želja, nije korektno sada o tome govoriti, ali takva je sudbina svih klubova našeg kalibra'', objašnjava Maljković.

On dodaje da će i ove sezone klubovima iz Hrvatske, ili iz Srbije biti veoma teško da izbore plasman u Top 16 Evrolige.

''To je realnost, kako zbog novca, tako i zbog činjenice da odavno više nema onog zlatnog pravila iz stare Jugioslavije da niko ispod 26 godina ne može u inostranstvo, dok ne postane pravi igrač'', ističe Maljković, ali uverava da će njegov tim ove sezone u svakoj utakmici ići na pobedu, bez obzira na imena rivala.

Нема коментара:

Постави коментар