Ispod tekstova imate grbove i imena svih učesnika ABA-Jadranske lige, EVROLIGE, i EVROCUPA!

субота, 29. септембар 2012.

ABA liga - Ludnica se nastavlja

Prvo kolo najkvalitetnijeg sportskog takmičenja na prostorima bivše SFRJ, regionalna košarkaška liga nastavlja se danas.

Ovo je 12. po redu izdanje Jadrana, od ostalih će se razlikovati prvenstveno po nagradi, ne finansijskoj već sportskoj. Bez sumnje, jedna od najjačih evropskih liga doneće dve evroligaške vize, dok će trećeplasirani tim igrati kvalifikacije.

Nema Makabija što će stvari učiniti neizvesnijima, papirnate procene vide "Večite" i odličnu Cedevitu kao najveće konkurente za tron, mada ko može da otpiše silno motivisani Radnički, kao i velikana poput Cibone.

Prvi put videćemo i makedonski tim, MZT će upotpuniti ponudu "eks - Ju", a novajlija je i mađarski Solnok. Vraća se i višestruki prvak Evrope, Split, tu je i Igokea.

Ako pogledamo sastave, takmičenje bi moglo da bude ujednačeno, nema izrazitih autsajdera što će doneti dodatnu draž.

Sve je spremno za početak odlične košarke, jer ma koliko se mogu osporavati razne stvari kada je zajedničko takmičenje u pitanju, kvalitet koji ono donosi sigurno ne može.

Srbija će imati tri tima, Hemofarm je otpao, "Večiti" ali i Radnički imaju odlične ekipe i sigurno će se boriti za vrh tabele. To još jednom pokazuje da je Srbija, makar klupski i dalje najkvalitetnija. Bilo bi sjajno videti dva naša tima u Evroligi naredne godine, ali pitaju se i drugi.

Takmičenje je sinoć otvorio otvaraju najtrofejniji tim Jadrana, Partizan i Zadar koji je uz dosta problema krenuo u novu sezonu, kao i Široki i Igokea u "Pecari".

Drugi takmičarski dan donosi duele dva srpska predstavnika.

Silno motivisan Radnički iz Kragujevca, koji svoj optimizam zasniva na jakom i dobro popunjenom timu koji je zadovoljio apetite trenera Nikolića, u utakmici prvog kola dočekuje Olimpiju.

Utakmica u hali "Jezero" se željno iščekuje, Kragujevčani su se uželeli košarke, a klub iz srca Šumadije već godinama unazad ima vatrene navijače koji pružaju veliki podstrek svojim pulenima.

Danas na parket izlazi i Crvena zvezda koja gostuje Splitu.

Utakmica sama po sebi izaziva veliku pažnju, a crveno-beli već na startu imaju priliku da opravdaju svoje visoke ambicije i ciljeve. Eventualna pobeda na startu bi mnogo značila novosastavljenom crveno belom timu koji je značajno pojačan za novu sezonu.

Subota:

Radnički - Olimpija 17:00
Budućnost - Cedevita 20:00
Cibona - MZT 20:30
Split - Crvena zvezda 21:00

Nedelja:

Krka - Solnok 18:00


Нема коментара:

Постави коментар