Ispod tekstova imate grbove i imena svih učesnika ABA-Jadranske lige, EVROLIGE, i EVROCUPA!

недеља, 30. септембар 2012.

Metalcu trofej u Kopru!

Košarkaši valjevskog Metalca osvojili su međunarodni turnir četiri ekipe u slovenačkom gradu Kopru, pošto su u finalu pobedili Križevce, člana hrvatske A-1 lige sa 87:81.

U prvom susretu turnira, Metalac je savladao LTH Castings Mercatora sa 83:75. Na turniru je učetsvovao i domaćin UKK Koper.

Turnir u Kopru je Metalcu bila generalna probe pred subotnji start Košarkaške lige Srbije (KLS), u čijem prvom kolu Valjevci igraju sa BKK Radnički u beogradskoj dvorani šumice.

Novi trener Metalca Dragan Nikolić ima tim čiji je cilj plasman u Superligu Srbije, ali se nadaju da bi mogli da se umešaju i u plasman u Jadransku ligu.

Uz beka Vladimira Panića, koji se iz Slovenije vratio u matični klub, od pojačanja tu su i bekovi Stefan živanović, Dragan Mitrović i Petar Jokić, krilo Vladimir Mijović, centri Filip Vukosavljević, Dragomir Marojević i Kimani Frend sa Jamajke, koji je svojevremeno igrao za FMP iz Železnika.

Iz prošlogodišnje ekipe ostali su bek Dragan Kruščić, krilni centar Stefan Balmazović, centar Aleksandar Tanasković, a tu su i mladje snage, plej Djukan Djukanović, bek Nikola Tomašević i centar Marko Dujković (22, 226).

Metalac je u pripremnom periodu dobio sve utakmice osim susreta sa članovima Jadranske lige, Radničkim u Kragujevcu i Crvenom zvezdom u Beogradu.


Нема коментара:

Постави коментар