Ispod tekstova imate grbove i imena svih učesnika ABA-Jadranske lige, EVROLIGE, i EVROCUPA!

среда, 26. септембар 2012.

Zvezda: Nećemo trpeti uvrede na račun porodice našeg predsednika i kluba

Košarkaški klub Crvena zvezda DIVA izdao je saopštenje u kojem najoštrije osuđuje uvrede na račun porodice predsednika crveno-belih Nebojše Čovića, iznešene u nekoliko navrata tokom promocije tima Partizana.
- Košarkaški klub Crvena zvezda najoštrije osuđuje uvrede i horska, pogrdna skandiranja koja su upućena na račun porodice predsednika KK Crvena zvezda Nebojše Čovića i našeg kluba tokom promocije novog tima Patizana za sezonu 2012/2013. na Kalemegdanu. Manifestacija kojom je trebalo da se predstave novi igrači i članovi stručnog štaba KK Partizan pretvorena je u pozornicu za najbrutalnije vređanje supruge prvog čoveka crveno-belih, kao i našeg kluba, što predstavlja veliku sramotu za KK Partizan koji se ponosi svojim navijačima. Uvrede najgore vrste mogle su se čuti u nekoliko navrata, nisu predstavljale akt neodgovornih i nekulturnih pojedinaca već zajedničko, gotovo euforično skandiranje navijača Partizana što zaslužuje najoštriju kritiku i osudu.

Tragičnije od pogrdnog skandiranja navijača bilo je nonšalantno ponašanje čelnika KK Partizan koji su stidljivo, bez mnogo truda to "pokušali" da zaustave. U tome nisu uspeli i to im ne služi na čast, kao ni činjenica da su na gnusne prozivke mnogi čelnici crno-belih bili potpuno ravnodušni. Sve to je rukovodstvo KK Partizan moralo pre svega da predupredi, jer se ovakav epilog mogao naslutiti posle njihovih neodmerenih, nekorektnih i nepristojnih nastupa u medijima u kojima je preovladavao govor mržnje i koji je u najvećoj meri doprineo stvaranju ovako nezdrave atmosfere koja prevazilazi sve granice dobrog ukusa i zdravog razuma. Međutim, KK Crvena zvezda je svesna realne situacije koja vlada u KK Partizan i zato ne očekuje izvinjenje, javnu osudu i ograđivanje od nastupa navijača crno-belih.

Da je moguće organizovati promociju tima bez i najmanjeg incidenta, gospodski, kako dolikuje klubu bogate istorije i duge tradicije pokazala je Crvena zvezda dva dana ranije nekoliko metara dalje, na svojim otvorenim terenima. Nismo se bavili večitim rivalom, nikoga nismo vređali, nije upućena nijedna pogrdna reč, a takođe smo okupili veliki broj navijača. I na to smo ponosni.

Sve ovo što se dogodilo u utorak 25. septembra u večernjim satima na otvorenim terenima KK Partizan na Malom Kalemegdanu je opomena rukovodstvu naše Kuće košarke, ali čelnicima ABA i naše Superlige. KK Crvena zvezda neće trpeti omalovažanja i uvrede bilo kakve vrste i zahtevaće maksimalnu angažovanost nadležnih organa u sprečavanju ovakvih i sličnih nastupa navijača i njihovo najoštrije sankcionisanje.

KK Crvena zvezda ulaže napore za normalizaciju odnosa sa KK Partizan, ali ne mogu se normalizovati odnose sa nekim kome je opsesija mržnja prema Zvezdi i njenom rukovodstvu. Verujemo da će čelnici Košarkaškog saveza Srbije imati u vidu i ovu činjenicu kada javno komentarišu odnose naša dva najtrofejnija kluba - piše u saopštenju Crvene zvezde DIVA.

Нема коментара:

Постави коментар