Ispod tekstova imate grbove i imena svih učesnika ABA-Jadranske lige, EVROLIGE, i EVROCUPA!

четвртак, 20. септембар 2012.

Košarkašice pune optimizma

U petak u kući Uneska u Parizu održaće se žreb za Evropsko prvenstvo za košarkašice koje će se igrati narednog leta u Francuskoj.


Delegacija Saveza u sastavu, predsednik Dragan Đilas, potpredsednica zadužena za žensku košarku Ana Joković i selektorka Marina Maljković otputovaće u francusku prestonicu na dan žreba sa željama da naš nacionalni tim dobije grupu u kojoj može da se izbori za prolazak u četvrtfinale.
"Ulazimo u jako društvo kao potpuno novi na takvom jednom sportskom događaju, gde se apsolutno podrazumeva da nema laganih protivnika."
"Kada nam se vrate četiri povređene reprezentativke, ja verujem da možemo da se nosimo sa većinom tih timova. Ja sam optimista. I kako drugačije može da bude, nego da selektor bude optimista. Posebno mi je zadovoljstvo što se žreb održava u Parizu, gradu koji posle Beograda najviše volim.", kaže selektorka srpske reprezentacije Marina Maljković.
Srpski tim nalazi se u trećem šeširu zajedno sa reprezentacijama Švedske, Litvanije i Crne Gore.
Potencijalni protivnici su: iz prvog šešira – Rusija, Turska, Francuska i Češka, iz drugog šešira – Hrvatska, Velika Britanija, Italija i Slovačka i iz četvrtog šešira – Španija, Belorusija, Letonija i Ukrajina.
Žreb u Parizu počinje u 16 sati i 30 minuta.
Evropsko prvenstvo zakošarkašice održaće se od 15. do 30 juna naredne godine u francuskim gradovima Lil, Oršije, Trelaz, Van i Vendespas.


Нема коментара:

Постави коментар