Ispod tekstova imate grbove i imena svih učesnika ABA-Jadranske lige, EVROLIGE, i EVROCUPA!

среда, 19. септембар 2012.

Sale Đorđević:"Svi, od prvog do poslednjeg moraju da se bore za mesto u reprezentaciji"

U osvrtu na dešavanjima u reprezentativnoj košarci, čovek koji je Srbiju vodio do najvećih poduhvata i neslućenih visina, legendarni Aleksandar Đorđević ima poruku Dudinim „Orlovima“.

Nakon kvalifikacija tokom kojih smo, na sreću stigli do Evropskog prvenstva, ali videli sve slabosti naše reprezentacije bilo je mnogo kritika i komentara.
Igrači su se žalili na odnos medija i javnosti, žalili se na nedostatak podrške za koju Sale Đorđević ističe da mora radom da se zasluži.
„Ako smo spremni u sportu da čitamo hvalospeve, onda moramo da budemo spremni i na pravi način reagujemo i na kritiku. A jedina reakcija na njih treba da bude rad i samo rad!“, istakao je u razgovoru za „Sport“ legendarni Aleksandar Đorđević koji ističe da u reprezentaciji ne sme da bude povlašćenih i da svaki poziv mora da se zasluži.
„Svi, od prvog do poslednjeg moraju da se bore za mesto u timu, igranjem, ali i ponašanjem jer poziv selektora mora da se zasluži.“, ističe on.
Da problem u selekciji Srbije postoji to je jasno, a Đorđević poručuje da se ozbiljnim radom samo može ići napred.
„Postoji problem, verovatno akutni i hronični, ali je nezahvalno da se bavim time, iz daleka i sa strane."
"Međutim, ono što sigurno znam, mora se dići glava, početi sa kopanjem rovova, a sve sa velikom dozom skromnosti u izjavama, očekivanjima. Krajnje je vreme da se prestane sa dizanjem u zvezde za svaku sitnicu, potez. Srpska reprezentacija mora da krene od nule, valjda je to jasno.“, poručuje Đorđević.

Нема коментара:

Постави коментар