Ispod tekstova imate grbove i imena svih učesnika ABA-Jadranske lige, EVROLIGE, i EVROCUPA!

уторак, 11. септембар 2012.

Ivković: ''Nije vreme za čestitke'' Krstić: ''Pokazali smo karakter''

Selektor Srbije Dušan Ivković je zadovoljan zbog plasmana ''Orlova'' na Evropsko prvenstvo, ali je posle večerašnjeg trijumfa nad Izraelom naglasio i da treće mesto u našoj kvalifikacionoj grupi baš i nije preveliki razlog za čestitanje.

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković rekao je da je zadovoljan igrom svog tima u odlučujućoj pobedi nad Izraelom, ali i da veruje da će njegov tim mnogo toga naučiti iz ovih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Sloveniji.

"Nije mesto da čestitam na trećem mestu. Treba da izvučemo pouke, ali niko nije imao toliko povreda koje su nam krojile tim. Bilo je mnogo problema. Siguran sam da će kvalifikacije da nam otvore oči, da ćemo da napravimo kvalitetne analize i izvučemo velike pouke iz kvalifikacija", rekao je Ivković novinarima u Beogradu.

  Srbija je  izborila plasman na EP kao trećeplasirana u grupi.

"Odigrali smo najbolje poluvreme, koje nije bilo lako s obzirom na važnost meča i pritisak. Znali smo da Izrael nije došao da izgubi. Obradovala me priprema tima, to što je Krstić nosilac igre. Imali smo dubinu u napadu... Uspeli smo da odigramo na visokom nivou", rekao je Ivković.

 Kapiten reprezentacije Srbije Nenad Krstić izjavio je posle trijumfa nad Izraelom i plasmana na Evropsko prvenstvo u Sloveniji da je najvažnije da je cilj ispunjen i da ima dovoljno vremena do ovog takmičenja da se naš tim predstavi u najboljem izdanju.

 Krstić je naglasio da je selekcija Srbije pokazala ''karakter'' i da je želela da goste savlada sa više od 19 poena razlike, ali da u tome na kraju nije uspela. Ipak, što je najvažnije, Srbija će igrati na Evropskom prvenstvu u Sloveniji naredne godine.

''Najvažnije je da smo se plasirali na EP, posle dosta muka. Niko nije očekivao da će poslednja utakmica odlučivati, ali ova ekipa je pokazala karakter. Imaćemo još godinu dana da se spremimo za Eurobasket.

Kad smo istrčali na teren, rekli su nam da je dovoljna bilo kakva pobeda., ali mi tako nismo igrali. Želeli smo tih "+19" , ali to nam nije uspelo"
, izjavio je Krstić.

Нема коментара:

Постави коментар