Ispod tekstova imate grbove i imena svih učesnika ABA-Jadranske lige, EVROLIGE, i EVROCUPA!

недеља, 23. септембар 2012.

Nikolić: Imamo bolji tim za razliku od prošle godine

Trener KK Radnički iz Kragujevca Miroslav Nikolić istakao je kako su ambicije kluba iz "srca" Šumadije uvek jasne a ove godine će biti lakše ostvariti ih zbog kvaliteta ekipe.
Ostalo je još pet dana do početka nove sezone u Jadranskoj ligi a ekipa Radničkog iz Kragujevca pripreme je odradila na fenomenalan način zabeleživši deset pobeda.
Regionalno takmičenje ove godine ima veću težinu jer će dva prvoplasirana kluba izboriti direktan plasman u Evroligu dok će trećeplasirani obezbediti kvalifikacije.

 Miroslav Nikolić svestan je da će tokom predstojeće sezone biti jako teško ostvariti plasman u Evropu ali naglašava da Radnički ima svoj cilj i da od njega neće odustajati.

"Definitivno nas očekuje jača liga nego prošle godine. Svi timovi su jaki, igra se sa većim ulogom i jačim budžetima. Svi su se dobro pojačali, a nova pravila o plasmanu u Evroligi sigurno podižu kvalitet i zalaganje. Cilj nam je isti kao i prošle godine, dakle jedno od prvih šest mesta. Ovo nam je četvrta sezona na Jadranu i želimo da uđemo u krug timova koji mogu da izbore izlazak u Evropu" rekao je Nikolić.

Popularni Muta dodao je da su glavni favoriti za osvajanje prvog mesta u Jadranskoj ligi ekipe Cedevite, Partizana i Crvene zvezde.

Što se tiče njegovih izabranika, Nikolić obećava da će Radnički igrati agresivno ali i da će jaka odbrana karakteristi njegov tim u predstojećoj sezoni.

"Naš plan je da igramo agresivnu, modernu košarku, sa čvrstom odbranom. Za razliku od prošle godine, sada imamo dobar tim. Sproveli smo dobar plan u predsezoni, tako da smo ušli u pobednički ritam. Ne bih, međutim, izdvajao pojedince, jer želimo da igramo dobru timsku košarku" dodao je Nikolić.

Radnički će novu sezonu u Jadranskoj ligi početi duelom sa Olimpijom. Taj susret na programu je 29. septembra u hali "Jezero".

Нема коментара:

Постави коментар