Ispod tekstova imate grbove i imena svih učesnika ABA-Jadranske lige, EVROLIGE, i EVROCUPA!

петак, 14. септембар 2012.

Vujošević odlučuje o centru!

Partizan polako kompletira redove! Srpski reprezentativni dvojac Danilo Anđušić - Dejan Musli su se već stavili na raspolaganje treneru Dušku Vujoševiću, dok će Letonac Davis Bertans danas stići u Beograd. Ipak, šampion neće biti u punom sastavu ni na novim proverama na turniru u Aleksandrovcu, gde danas od 18.00 časova igra protiv slovenačke Krke, a pored dva pomenuta tima učestvuje i domaća Igokea, odnosno ruski Himki.

Pravi izazov za crno-bele momke da vide koliko su do sada uradili u pripremnom periodu, gde su, kao po običaju, imali "šarene" rezultate. Naravno, teško je očekivati da se i na turniru u Republici Srpskoj nazire stil igre Partizana, s obzirom na to da reprezentativni dvojac još nije odradio nijedan trening
.

 - Na turnir u Republici Srpskoj smo stigli sa 15 igrača, pored momaka koji su do sada igrali u pripremnim mečevima krenuli su i Danilo Anđušić i Dejan Musli. Jedino je u Beogradu ostao povređeni Vladimir Lučić, dok će Davis Bertans doći u prestonicu Srbije danas, a priključiće se ekipi u ponedeljak - raportira sportski direktor Partizana Dragan Todorić za „Sport“.

Da li to znači da u Aleksandrovcu možemo očekivati da vidimo pravi kompletniji Partizan?

- Teško. Odlučili smo da povedemo Anđušića i Muslija radi treninga i da budu sa ekipom. Mislim da se nijedan od njih dvojice neće biti u ekipi za mečeve u Aleksandrovcu. Nastupiće oni košarkaši koji su igrali protiv MZT, a kompletniji Partizan možemo očekivati tek na turniru u Fuenlabradi, mada je sigurno da Lučić neće igrati ni u Španiji.

Koliko ste zadovoljni do sada urađenim i prikazanim u pripremnim mečevima?

- Uglavnom su sve prijateljske utakmice služile da se novi igrači naviknu na klub i da mladi momci dobiju veću minutažu, kako bi videli na koga možemo da računamo kada krenu zvanični mečevi. Igrali smo bez pola tima, sigurno šest igrača, pa rezultat nije bio u prvom planu, već da se Dule i stručni štab uvere u "kvalitet poletaraca".

Može li se očekivati još jedno pojačanje na poziciji pet, odnosno četiri, ili ste završili sa prelaznim rokom?

- Za sada je otprilike to taj sastav, ne očekujemo da neko novo ime u skorije vreme dođe u Humsku. Mada, Vujošević će biti taj koji će odlučiti da li ćemo angažovati još jednog visokog igrača. U zavisnosti od potrebe, videćemo...

Šta se dešava sa australijskom nadom Mirkom Đerićem, odnosno centrom Vojvodine Nikolom Kalinićem, koji su na probi u Humskoj?

- Đerić se juče vratio u Australiju. Razgovarali smo sa njim i njegovim ocem i došli do zajedničkog dogovora, koji je najbolji i za Mirka i klub. Momak će se vratiti kući da završi još jednu godinu škole, koliko mu je preostalo, a onda će sledeće sezone doći u Partizan, gde će i potpisati ugovor. Što se tiče Kalinića, on je još na probi.

Pored turnira u Aleksandrovcu i Fuenlabradi, zakazali ste i jedan pripremni meč u Višegradu.

- U nedelju putujemo iz Aleksandrovca za Višegrad, gde ćemo na obeležavanju jubileja 40 godina postojanja košarkaškog kluba Varda HE odigrati prijateljski meč sa Igokeom. Za ponedeljak je rezervisan povratak u Beograd, a onda sledećeg četvrtka ili 20. septembra putujemo za Fuenlabradu, na poslednju pravu proveru pred start Jadranske lige - završava Dragan Todorić, sportski direktor šampiona Srbije.

Нема коментара:

Постави коментар