Ispod tekstova imate grbove i imena svih učesnika ABA-Jadranske lige, EVROLIGE, i EVROCUPA!

петак, 14. септембар 2012.

Selektor poručio Teodosiću: Moraš da se menjaš

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković pohvalio je plejmejkera Miloša Teodosića, rekavši da su svi uspesi ove generacije košarkaša vezani za njega. Selektor je Teodosića okarakterisao kao romantičara.

- Najveći problemi u našoj igri vezani su za nedostatak zamene za Teodosića. To je igrač za koga su vezani svi naši uspesi, ali on je igrač romantičar. On će da posluša trenera i gine u odbrani, ali on živi za pas koji će da oduševi publiku - rekao je Ivković.

Selektor veruje da je došlo vreme da se Teodosić promeni.

- Odlazi kod Etorea Mesine, koji je veoma zahtevan trener, tako da Miloš neke stvari mora da menja. Kazao sam mu i da mi nije jasno da on u 25. godini nema NBA ambicije ili da ne želi da napreduje. Mora da se menja.

Ivković je prokomentarisao i predloge oko promene igračkog kadra nacionalnog tima, gde je istakao situaciju centra Darka Miličića.

- Prvo mora da postoji želja da se igra za reprezentaciju. Zahvalan sam svim ovim igračima, kao i stručnom štabu što su ovde proveli leto. Miličić? Mora prvo da odgovori na pozive. Da se javi, da lepo kaže da hoće da igra. Ne želim da se služim njegovim "finim" rečnikom, ali on prvo mora da se odazove pozivu i pokaže da hoće da bude deo ekipe. Igranje za reprezentaciju je dobrovoljno - rekao je Ivković.

Нема коментара:

Постави коментар