Ispod tekstova imate grbove i imena svih učesnika ABA-Jadranske lige, EVROLIGE, i EVROCUPA!

уторак, 11. септембар 2012.

Orlovi samo hrabro!

Košarkaška reprezentacija Srbije, večeras ima utakmicu zivota, utakmicu biti ili nebiti. Pobedom protiv Izraela bi osigurali vizu sa Sloveniju, ali ne samo to već spasili obraz košarke u našoj zemlji, i veliki sunovrat koji nam preti.




Sticajem okolnosti, „Orlovi“ će o svojoj sudbini kada je odlazak na Evropsko prvenstvo u pitanju oslučivati u poslednjoj rundi kvalifikacija sa rivalom koji je već gotovo sigurno obezbedio plasman i overio kartu za Sloveniju.
Svestan situacije u kojoj se nalazi njegov tim, ali i ugled srpske košarke, Dušan Ivković je juče pozvao publliku da stane uz „Orlove“ i pruži im podršku koja im je sada potrebnija nego ikad.
„Svesni smo situacije u kojoj se nalazimo i apsolutno shvatamo značaj utakmice protiv Izraela. Očekujem veliku podršku publike koja nam je potrebna kako bismo uspeli da realizujemo osnovni cilj, a to je plasman na Evropsko prvenstvo“, rekao je Ivković i dodao da su njegovi igrači pogođeni situacijom u kojoj se nalaze.
„Sve ovo jako teško pada igračima. Pitanje emocija se ne postavlja, svi oni žele da daju maksimum u odlučujućoj utakmici.“, rekao je selektor.
Košarkaška javnost u Srbiji se ipak pita da li su „Orlovi“ uopšte zaslužili plasman na Evropsko prvenstvo nakon nekih potpuno razočaravajućih igara.
Reprezentativci kao da su podlegli pritisku, ali Miloš Teodosić ističe da bi plasman na EP promenio atmosferu u timu koji zna, ume i vredi.
„Samo da se plasiramo na prvenstvo posle ćemo, uveren sam, pokazati ko smo i koliko možemo, naročito ovim zemljama koje su se sada prošetale kroz kvalifikacije.“, ističe Teodosić.
Srbiji je večeras neophodna pobeda, kalkulacije kazuju da bi trijumf veći od 18 poena razlike „Orlovima“ doneo čak drugu poziciju na tabeli.
Ipak, selektor se ne opterećuje brojkama.
„Nikada ni u jednu utakmicu nisam ulazio razmišljajući o razlici. Ulazimo u igru da odigramo najbolje što možemo i ostvarimo pobedu. To je jedino što nas zanima.“, ističe Ivković.
Inače, utakmica protiv Izraela se igra večeras od 20.30 u hali „Pionir“ čija su vrata čelnici KSS-a za ovu odlučujuću borbu otvorili publici koja besplatno može doći u dvoranu kako bi bodrila „Orlove“.

Нема коментара:

Постави коментар