Ispod tekstova imate grbove i imena svih učesnika ABA-Jadranske lige, EVROLIGE, i EVROCUPA!

уторак, 11. септембар 2012.

Orlovi kao nekad!

Košarkaška reprezentacija Srbije izborila je vizu za Sloveniju! Zašto je moralo ovako.? Zar nije moglo ranije da se završi? Ostaće pitanje, koje se sada baca u senku. Ono što je najbitnije naši košarkaši nisu dozvolili još jednu bruku, i rutinski su savladali Izreal sa 83-67.






Našoj košarci je pretila velika opasnost, na sreću ona je prošla Orlovi su se plasirali na EP u Sloveniji.
Da je došlo do onog najgoreg scenarija, naših košarkaša ne bi bilo nigde narednih pet godina. Ipak Dudini puleni su shvatili da je vrag odneo šalu i da moraju da daju maksimum. Igrali su kao nekada, slozno, svi za jednog, jedan za sve baš kao na predhodnom Evropskom prvenstvu kada su bili vice šampioni Evrope.

Ne samo da naše reprezentacije ne bi bilo nigde narednih pet godina, nego i naši mladi košarkaši koji tek dolaze ne bi imali gde da pokazu svoje znanje, i ako su u svojim mladjim reprezentativnim kategorijama jedni od najboljih u Evropi.

Posle tri minuta igre, trojkom raspoloženog Bjelice Srbija je prvi put došla dolazi do nešto osetnijeg vođstva - 11:6. Dobra igra naših, nova trojka, ovog puta Danila Anđušića sa 14:6!

Prednost ''Orlova'' raste i dalje, na polovini prve četvrtine stižu i do dvocifrene prednosti - 18:8.

Poenima Savanovića na dva minuta pre kraja prve deonice, Srbija stiže do ''plus 12'' - 25:13.

Do kraja prve četvrtine prednost Srbije se uvećala i na sjajnih 28:14, posle poena milenka Tepića.

Odlična prva četvrtina, samo da naši nastave u istom stilu.



I upravo tako je i počela druga četvrtina. Posle samo dva minuta igre u drugoj deonici, Srbija vodi sa 37:14!!! Sjajan period igre naših, napravili su seriju 14:1, a prekida je Elijahu za 37:16.

Ipak, naši ne smanjuju ''gas'', održavaju ubedljivu prednost, koja na četiri minuta do kraja prvog poluvremena iznosi 46:24.

Na ulasku u finiš druge četvrtine gosti serijom 5:0 smanjuju razliku na 48:31.

Ipak, na poluvreme odlazimo sa odličnih ''plus 20'' -51:31, definitivno najbolja partija reprezentacije Srbije od početka kvalifikacija. Ali, ne sme biti opuštanja, mora ovako do kraja...

U prvih 20 minuta, najefikasniji u našem timu bili su kapiten Nenad Krstić sa 12 poena, uz šest skokova i Milenko Tepić sa poenom manje.

Uspevaju Ivkovićevi izabranici i tokom treće četvrtine da održe stečenu prednost, a posle pet minuta igre u drugom poluvremenu rezultat je 59:37.

Ipak, do kraja treće deonice gosti uspevaju da naprave mini-seriju i u poslednjih deset minuta igre ušlo se vođstvom Srbije rezultatom 63:47.

Trojkom Pninija, Izraelci smanjuju na 65:52, ali Tepić zatim uzvraća na isti način za 68:52. Do kraja je ostalo sedam minuta.

Sledi nova trojka Bjelice za 71:52 i Slovenija je već na vidiku!

Ali, ponovo Izraelci ulaze u seriju i na dva i po minuta do kraja, smanjuju na 73:62. Srećom, uzvraća Teodosić trojkom za 76:62.

Do kraja, ''Orlovi'' uspevaju da sačuvaju prednost, ali ne i da je uvećaju iznad 19 razlike, što je bilo neophodno za drugo mesto u grupi



Нема коментара:

Постави коментар